Tijdswinst bij Enhesa door gebruiksvriendelijke ERP-software

Enhesa had dringend een nieuw en gebruiksvriendelijk ERP-pakket nodig. Na een health check implementeerde Dynappco de NetSuite software om de overstap te maken naar een geïntegreerd financieel systeem. Door de intuïtieve interface en het grote gebruiksgemak, kan Enhesa veel efficiënter werken. Met een grote tijdswinst als gevolg.

Weloverwogen keuze voor NetSuite

Pieter Vervinckt, Chief Financial Officer bij Enhesa, vertelt hoe men al een tijdje zat te wachten op nieuwe software. “Het hele team werkte op een verouderde software die bovendien niet echt geschikt was voor een dienstverleningsbedrijf als Enhesa. Na een proof of concept en enkele workshops, werd snel duidelijk dat NetSuite het best aansloot bij onze manier van werken.”

“Ik had in het verleden ook al met Dynappco en de Cronos-groep samengewerkt. Omdat dit steeds positief was verlopen, zagen we de nieuwe samenwerking met Dynappco daarbij als een soort garantie op kwaliteit”, aldus Pieter Vervinckt.

Eén centraal systeem

“Het is belangrijk dat we onze gegevens per entiteit en per rol kunnen afschermen. Toch willen we ook de geconsolideerde informatie over alle entiteiten heen snel kunnen raadplegen. Dit kan nu heel eenvoudig dankzij de vele rapportagemogelijkheden van NetSuite. Zowel de facturatie, het beheer van sales items, het indienen van de Belgische btw-rapporten, het ingeven van aankooporders en zelfs de onkostennota’s zitten allemaal vervat in een centraal systeem. Het zorgt ervoor dat de financiële afhandeling veel vlotter verloopt. We wilden vooral op vlak van consolidatie een vereenvoudiging doorvoeren en gemakkelijk de verschillende entiteiten kunnen managen. Dat is zeker gelukt.”

Tijdswinst door gebruiksgemak

“Na de succesvolle implementatie van NetSuite als geïntegreerd financieel systeem, werd snel duidelijk hoe gebruiksvriendelijk de software is. Mijn team is heel tevreden nu hun dagelijkse taken veel vlotter verlopen, ook voor mij is het veel intuïtiever in gebruik. Bovendien krijg ik snel zicht op een aantal belangrijke KPI’s en financiële waarden, zoals onze cashpositie. Ook deden we onlangs een bedrijfsovername waarbij Dynappco ons opnieuw hielp om NetSuite te implementeren en alle financieel-administratieve zaken samen te brengen. Dat ging lukken op drie maanden tijd en we waren zelfs sneller klaar”, lacht Pieter Vervinckt.

Uitstekend projectmanagement

“Voor beide projecten heeft Dynappco zich binnen de vooropgestelde timing en budget kunnen houden. Ook hebben we steeds met dezelfde consultants kunnen werken, wat het toch wel gemakkelijker maakt. Zeker omdat alle meetings door corona online plaatsvonden. Ook kunnen we steeds rekenen op een uitstekende support na de go-live. Na een succesvolle implementatie blijven ze continu zoeken naar aspecten die verbeterd kunnen worden. Dynappco kan hun projecten heel goed managen, er valt weinig op aan te merken”, besluit Pieter Vervinckt.

Planning en budgetbeheer

“Binnenkort gaan we van start met een planningsproject in het kader van een voortdurende verbetering van onze werking. Ook hier zal Dynappco ons bij helpen. Het Business Planning en Control System is een onderdeel van NetSuite dat ons zal helpen met het budgetteren en opvolgen ervan. Nu doen we dat in Excel en dat willen we verbeteren.”

Pieter Vervinckt: “Het was duidelijk dat we moesten veranderen en een oplossing zoeken die beter bij ons past. We zijn erin geslaagd om met deze nieuwe software de kosten van de migratie neutraal te houden. Het is dus een zeer positief eindresultaat.”

Enhesa, een dienstverlener op het vlak van regelgeving voor milieu, gezondheid en veiligheid, levert over de hele wereld kennis en advies aan bedrijven zodat zij kunnen voldoen aan lokale regelgeving ter zake. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijf dat wil starten met de productie van plastics in Colombia. Via de portal van Enhesa blijven ze in realtime op de hoogte van alle relevante, wettelijke vereisten waaraan ze moeten voldoen. Ook het opvolgen van de impact van nieuwe corona-regels op werknemers maakt deel uit van de informatie die Enhesa aan haar klanten bezorgt.

Menu