Sneller met ERP van start dankzij de SuiteSuccess-methode

Heeft jouw organisatie een nieuw ERP-systeem nodig en wil je geen kostbare tijd verspillen? Met de SuiteSuccess-methode van NetSuite ben je zeker van een vlotte ERP-implementatie in jouw bedrijf.

Sleutel-op-de-deur

In SuiteSuccess zit voor elk bedrijfsproces voldoende documentatie en best practices waarin flows volledig uitgewerkt zijn. We vergelijken dit graag met een sleutel-op-de-deur-woning. Als koper stel je uit de catalogus jouw droomwoning samen. De bouwfirma kan dan snel opleveren omdat de woning samengesteld is uit elementen die ze al meermaals gebruikten. Voor meer dan 80% van onze klanten kunnen wij op dezelfde manier te werk gaan. Samen brengen we alle bedrijfsprocessen in kaart en bekijken we welke uitgewerkte flows daarbij passen. Waar nodig vullen we aan met beperkt maatwerk om tot het perfect passende systeem te komen.

De SuiteSuccess-methode dient om een NetSuite-implementatie zo snel mogelijk af te ronden. Deze gestandaardiseerde manier van werken bestaat uit de traditionele vijf fases: design, configuratie, validatie, transitie en de uiteindelijke go-live.

Hoe gaat het praktisch te werk?

Dynappco brengt tijdens een of meer designworkshops alle bedrijfsprocessen van jouw organisatie in kaart. Samen overlopen we de flows uit NetSuite en bespreken we of deze voldoen aan de vereisten. Wanneer we oordelen dat de templates niet helemaal voldoen aan jouw situatie, kunnen we dit oplossen met maatwerk.

Door alle documentatie, eigen best practices en de flows van SuiteSuccess te gebruiken, kunnen we garanderen dat we tijdens de designfase alle aspecten bespreken en er niets vergeten wordt. We nemen onze tijd, zo zijn we zeker dat de implementatie van NetSuite een concrete oplossing zal bieden aan jouw bedrijf. We werken echt op maat en doen meer dan het louter toepassen van de standaardmethode. Bij het analyseren houden we ook rekening met de vragen en vereisten in verschillende landen, want NetSuite staat heel sterk in software voor middelgrote kmo’s die internationaal werken.

Van zodra een proces volledig omschreven en goedgekeurd is, gaan we van start met de configuratie ervan. Zo winnen we tijd omdat design en configuratie parallel lopen.

Tijdens de validatie-fase toetsen we alles grondig af om zeker te zijn dat het voldoet aan alle verwachtingen. Ook de eerste gebruikerstrainingen en het oplossen van eventuele problemen gebeuren in deze fase.

Nadat er gelanceerd wordt, staat er gedurende twee weken een van onze medewerkers stand-by om alle mogelijke vragen te beantwoorden. We willen dat de eindgebruikers van bij de start vlot met het nieuwe ERP-systeem kunnen werken.

Wat na de implementatie?

Bij een implementatie houden we de eerste fase bewust zo licht mogelijk. We willen vooral snel live gaan met een systeem dat de belangrijkste processen afdekt. Zo geraken de gebruikers stap voor stap vertrouwd met de software. Nadien gaan we secundaire functies toevoegen of bijbouwen. De software van NetSuite is heel flexibel uit te breiden of aan te passen. Daar maken we dan ook graag gebruik van.

Na de implementatie van NetSuite kunnen onze klanten uiteraard blijven rekenen op onze service. In deze blog lees je alles over ons service management.

Voordelen van NetSuite?

  • Snelle ERP-implementatie
  • Flexibel uit te breiden en aan te passen
  • Eenvoudig bij verschillende vestigingen in meerdere landen
  • Scoort goed op vertical services en software

Waarom Dynappco?

  • Vlot van start met NetSuite
  • Maatwerk indien nodig
  • Een snelle implementatie zorgt voor een snelle return-on-investment

Ik wil meer weten over het service management dat Dynappco aanbiedt

Menu