NetSuite Analytics & Reporting

Met NetSuite SuiteAnalytics maak je snel alle mogelijke rapporten op maat

De meest relevante gegevens zijn niet dezelfde voor elk bedrijf of in iedere sector. Hoe je die gegevens visualiseert, kan ook een kwestie van voorkeur zijn. Daarom is er SuiteAnalytics, een krachtige, kosteloze tool voor alle gebruikers van NetSuite.

Een van de sterke punten van NetSuite is dat je naast de standaardrapporten eenvoudig eigen rapporten kan maken met de gegevens die jij wil zien. SuiteAnalytics heeft het daarom kinderspel gemaakt om inhoud en vorm aan te passen aan de eigen wensen. Hoe beter en sneller je inzicht hebt in cruciale gegevens, hoe beter beslissingen genomen kunnen worden. Correcte en tijdige analyses zouden mee de basis moeten vormen van elke belangrijke, zakelijke beslissing.

SuiteAnalytics Workbook

In Workbook kan je meerdere datasets combineren. Het betekent dat een Workbook verscheidene zoektabellen (queries), draaitabellen (pivot tables) en grafieken (charts) kan bevatten, elk mogelijk afkomstig van een andere dataset.

Wil je informatie over supportcases in een grafiek en de projectbelasting voor een specifiek supportteam in een tabel binnen één Workbook? Dat is precies wat verschillende datasets mogelijk maken. Met Workbook verkrijg je via drag-and-drop van criteria gemakkelijk inzichten door realtime visualisaties. Je kan Workbooks opslaan en delen. Ze helpen bedrijven om hun kernactiviteiten te verbeteren en nieuwe kansen of onverwachte problemen te ontdekken. In de visuele voorstelling van de analyses kan je verder inzoomen voor meer detail.

De navigatiebalk geeft automatisch een lijst van alle mogelijke gekoppelde records en velden. Samen met de zoekfunctie levert dat snel de gegevens die nodig zijn voor grafieken en draaitabellen. SuiteAnalytics plaatst de belangrijkste velden trouwens bovenaan, zodat je nog sneller de juiste gegevens vindt. De sorteerfunctie geeft je toegang tot de bovenste of onderste items uit de lijst. Je kan de lijst in oplopende of aflopende volgorde zetten.

Met de functie ‘Formula Field” kan je zelf nieuwe, berekende velden maken op basis van de velden in je rapport. Deze functie is nu vereenvoudigd en vereist geen codeerwerk.

Met de nieuwe ‘Date Range’-filter kan je in de draaitabellen en grafieken bijvoorbeeld kiezen voor ‘last fiscal quarter’ of gelijk welk andere termijn of tijdstip. Je kan ook filters maken met percentages en numerieke waarden.

SuiteAnalytics Saved Search

De zoekfunctie van NetSuite is een hulpmiddel om gegevens te filteren en zo antwoorden te krijgen op je vragen. Een Saved Search is een lijst van realtime resultaten op basis van criteria en filters. Opgeslagen zoekopdrachten kunnen privé zijn, maar je kan ze ook delen met anderen. Met een muisklik werk je de statistieken eenvoudig bij. Met SuiteAnalytics kan je de resultaten van een opgeslagen zoekopdracht automatisch via e-mail laten verzenden naar geselecteerde ontvangers, bijvoorbeeld als een Excel- of pdf-bestand. Je kan ze ook op geplande tijdstippen via e-mail laten versturen.

SuiteAnalytics Reports

SuiteAnalytics biedt een reeks rapporten die je kan aanpassen aan jouw behoeften. Je kan van een samenvattend niveau meteen naar meer detail gaan.

SuiteAnalytics KPI

Dankzij SuiteAnalytics KPI kan je belangrijke informatie in één oogopslag zien. Het is eenvoudig om Key Performance Indicators toe te voegen. Je kan ze op verschillende manieren visualiseren, afhankelijk van je voorkeur.

SuiteAnalytics Dashboard

De aanpasbare dashboards van SuiteAnalytics geven je realtime informatie uit alle delen van het bedrijf, van boekhouding en verkoop tot uitvoering en ondersteuning.

SuiteAnalytics Connect

Connect biedt je de mogelijkheid om NetSuite-gegevens te archiveren, analyseren en rapporteren met behulp van een tool van een derde partij of een zelfgebouwde toepassing op elk type apparaat met Windows, Linux of Mac OS X-besturingssysteem.

Menu