Aïman werkt bij Dynappco als NetSuite Consultant. Is hij daar tevreden over?

Laten we meteen met de deur in huis vallen: hoe is het om bij Dynappco te werken?

Ik kende Dynappco eerst niet, maar ik ben natuurlijk blij dat ik het bedrijf een paar maand geleden ontdekte. Voordien werkte ik bij Exact Online. Ik wilde een andere richting uit en zocht naar een consultancy-job in de buurt van waar ik woon. Google heeft me naar Cronos en Dynappco geleid.

Ben je nog ergens anders gaan solliciteren?

Ja, het is belangrijk om goed rond te kijken. Ik ben tevreden met mijn keuze voor Dynappco. Het is een mooi, groot bedrijf met fijne mensen. Ik had al meteen een prettig gevoel tijdens de sollicitatie en dat is essentieel, lijkt mij.

Wat valt mee?

Op de werkvloer gaat het er informeel aan toe, dat vind ik prima. Er zijn ook vaak collega’s aanwezig, dus dan zie je tijdens de werkdag zeker een aantal mensen. Waar ik vroeger werkte, kwam men niet zo vaak naar kantoor. Dan heb je die gezellige werksfeer niet echt. Die is er nu wel.

Denken de anderen er ook zo over?

Dat denk ik wel. Ik kan het ook goed vinden met iedereen. Er is een behulpzame sfeer. We kunnen steeds bij elkaar terecht voor vragen. Als ik er een vraag stel, krijg ik altijd dezelfde dag of soms zelfs hetzelfde uur een antwoord in mijn mailbox.

Wat de inloopperiode betreft: zat daar een formeel proces achter?

Ja, je krijgt begeleiding van bij de start. Dynappco is specialist in NetSuite en daarvoor organiseert men trainingen op locatie. Die initiële cursusperiode duurt meer dan een week, dus je wordt intens begeleid. Daarnaast voorziet Dynappco diepgaande sessies over de delivery van software. Je wordt geholpen, maar je moet natuurlijk veel zelf doen. Dankzij mijn eerdere ervaring zit dat wel goed.

Wat vind je van NetSuite?

Ik vind het een sterk ERP-systeem. Het is stabiel opgebouwd en heel breed qua mogelijkheden. Volgens mij halen kmo’s en grote ondernemingen er zeker winst uit. Een ander positief punt is dat we niet veel concurrentie op de markt hebben. NetSuite heeft als cloudsoftware een hele mooie voorsprong.

Waarin is NetSuite nog sterk?

Je kan het snel implementeren en ik vind het ook zeer goed gebouwd.

Wat wil je voor jezelf?

Dit en komend jaar zou ik graag veel kennis opnemen, ook via de knowhow van de rest van het team. Het zou mooi zijn om op termijn binnen de groep uit te groeien tot senior consultant.

Heb je al certificaten behaald?

Jazeker, het is gelukt maar het was best pittig. Er is er nog eentje waarvoor ik opnieuw een examen moet afleggen, want je krijgt het certificaat echt niet cadeau. Ik maak er snel werk van, want het is de bedoeling dat je die certificaten zo snel mogelijk probeert te halen.

Waarom zouden anderen bij Dynappco moeten komen werken?

Ik vind dat de bedrijven uit de Cronos-groep klaar staan voor hun medewerkers en daarnaast ook mooie voordelen aanbieden. Bij Dynappco ervaar ik dat het bedrijf een mooi groeitraject en werkzekerheid biedt. Je komt in een vriendelijke, behulpzame omgeving terecht en NetSuite is bovendien een sterk product. Ik zie alleen goede dingen en dat plaatje klopt, volgens mij.

Menu