NetSuite – Consolidatie van Dochterondernemingen

NetSuite automatiseert de consolidatie van dochterondernemingen

Niet veel mensen van de financiële afdeling zitten erop te wachten om aan een financiële consolidatie te beginnen. Het is repetitief werk en je maakt te snel wat kleine fouten die veel opzoekwerk vragen om recht te zetten. Dit soort taken laat je dus beter aan je financiële software over, bijvoorbeeld aan onze geliefde NetSuite-software.

De geautomatiseerde consolidatie binnen NetSuite levert een gecentraliseerd overzicht van de boekhouding en de financiële gegevens van dochterondernemingen, indien gewenst gebundeld in regio’s. Realtime inzicht zorgt voor een consistent beheer van de hele organisatie, onder meer dankzij de rapportage over meerdere bedrijfseenheden heen.

NetSuite versnelt het afsluitingsproces en zorgt daarbij voor de naleving van alle betreffende boekhoudnormen, belastingcodes en andere regelgeving, om het even waar je actief bent. Die gecentraliseerde governance en ook goedkeuringsflows besparen kosten, verhogen de controle en verminderen het risico op financiële fraude.

Door automatisch elke transactie op dochter- en moederniveau tegelijk te boeken, zitten de financiële gegevens gesynchroniseerd in een gedeelde database. Transacties die lokaal worden geregistreerd, worden tegelijk op de juiste moederrekening geboekt. Het is niet meer nodig om gegevens te normaliseren of te matchen.

Belangrijkste voordelen

  • Inzichten: toegang tot financiële gegevens op dochter- en moederniveau zorgt voor een dieper inzicht in de prestaties van de organisatie.
  • Controle: je kan standaardprocedures afdwingen over alle dochters heen.
  • Minder risico: de toegang tot gevoelige gegevens is gecentraliseerd met rechten op basis van de rol van elke gebruiker.
  • Efficiëntie: de kosten en de complexiteit van het beheer van meerdere boekhoud- en ERP-systemen vallen weg door het hele bedrijf op dezelfde software te laten werken.
  • Minder fouten: dankzij tagging is het gemakkelijker om intercompany-transacties te identificeren, met elkaar te matchen en te laten boeken bij de eliminatieposten; ook netting is voorzien
  • Voor alle dochters: afdelingen die nog niet met NetSuite zouden werken, kunnen hun gegevens toch doorgeven om via NetSuite te consolideren; dat kan manueel of semi-automatisch.

Dynappco implementeert snel op maat

NetSuite is gekend voor zijn snelle implementatie en ook de financiële consolidatie beantwoordt daaraan. Op minder dan honderd dagen kunnen we dit opzetten over alle nationale of internationale dochters heen.

De NetSuite-software voorziet standaard dat de dochters volledig afhangen van het moederbedrijf. Voor ondernemingen die gedeeltelijk participeren in dochterafdelingen of waar er kruisparticipaties zijn tussen de verschillende entiteiten, maken we aanpassingen op maat. Hoe je bedrijf ook gestructureerd is, wij zorgen er altijd voor dat de rekening klopt.

Menu