Oracle Netsuite Cloud ERP als oplossing voor REIN4CED

REIN4CED ontwikkelde enkele jaren terug een gloednieuw en slagvast composietmateriaal wat uitstekend bleek te zijn voor het maken van fietskaders. Onder hun klanten mogen ze Ghost (deel van de Accell Group) en Kellys Bicycles rekenen (een Slovaaks fietsenmerk) rekenen.. Tenslotte is het bedrijf ondertussen ook in gesprek met alle grote fietsmerken… To be continued… 

Welke uitdaging diende REIN4CED te overwinnen en waarom koos het bedrijf voor Oracle Netsuite als oplossing?

We spraken hiervoor met Niels De Greef, medeoprichter van REIN4CED: “We merkten dat heel wat van onze administratie verspreid zat over verschillende kanalen. Het overzicht van de facturen werd bewaard in Excel-tabellen, de boekhouder maakte gebruik van een eigen boekhoudpakket, bij leveringen dienden we dit te vragen aan de medewerkers van het magazijn, etc.” 

“Voor ons ERP-pakket gingen we dan ook op zoek naar een leverancier die werkt over 3 luiken: het financiële, administratieve en productie-luik, zodat we alle bovenstaande handelingen kunnen bundelen binnen 1 platform. Tot op heden zijn er niet veel pakketten die dit aanbieden,” vertelt hij. “Naast de 3 voorgaande luiken hadden we ook nood aan een pakket dat het logistieke (voorraadbeheer) voor zijn rekening neemt,” gaat hij verder.

“Oracle Netsuite kwam al snel uit de bus als meest aangewezen softwarepakket voor deze uitdaging,” vervolgt hij. Op aanraden van Cronos Leuven kwam het bedrijf in contact met Dynappco, een Oracle Netsuite implementatiepartner. 

Waarom koos REIN4CED nu net voor Dynappco als Oracle Netsuite implementatiepartner? 

REIN4CED zat aanvankelijk rond te tafel met 4 verschillende implementatiebedrijven. Uit deze 4 partijen kwam Dynappco naar voor als de ideale partner voor REIN4CED.

De criteria?

 • Voldoende ervaring met Netsuite
  “Dynappco had in vergelijking met de andere partijen reeds een aanzienlijk aantal implementaties achter de rug,” vertelt Niels.
 • Pragmatische aanpak
  “Eenvoudig waar het kan.”
 • Snelle respons
  “Uit de 4 partijen reageerde Dynappco als eerste hoewel ze het laatst door ons gecontacteerd werden. Ook nu we verder in het project staan blijft dit contact top.”
 • Stabiele partner
  “Dynappco valt onder de Cronos-groep en dat toont een zekere ruggengraat.”
 • Andere referenties waren allemaal positief
  “Andere bedrijven bevestigden al het voorgaande: snelle respons en eenvoudig waar het kan!”
 • Prijs
  “De prijzen van Dynappco zitten heel erg goed. Als je kijkt naar grotere partijen spreken we toch over een ander (en veel hoger) prijsniveau.”
 • Altijd de juiste contactpersoon
  “Onze contactpersonen werden vooraf gecommuniceerd en bleven gedurende het volledige traject dezelfden. Dit zorgt ervoor dat je als klant steeds bij het juiste adres bent.”

Hoe heeft Oracle Netsuite de situatie van REIN4CED verbeterd?

“Onze boekhouding wordt nu beheerd binnen Netsuite. Zoals eerder gezegd werkte onze boekhouder aanvankelijk met een eigen pakket. Hierdoor was de tussentijdse opvolging moeilijk. Dankzij Netsuite is het mogelijk op elk moment de balans en resultatenrekening te bekijken,” vertelt Niels.

“Het overzicht wordt beter bewaard: in het eerste halfjaar van 2018 kreeg REIN4CED misschien 100 facturen binnen, vandaag zijn dit er meer dan 1000,” gaat hij verder.

Foutjes, misverstanden en onwetendheden worden vermeden dankzij Netsuite. Bijvoorbeeld: wanneer er iets besteld is en je wil weten of dit reeds is aangekomen, kan je dit opzoeken via Netsuite i.p.v. rondvragen bij collega’s. Het pakket verhoogt onze efficiëntie enorm.”

Hoe ziet de toekomst met Dynappco eruit voor jullie? 

“The next step is via digitale werkorders een versnelling hoger te schakelen richting een paperless factory,” aldus Niels. 

Tips voor bedrijven die een nieuw ERP-systeem willen implementeren? 

 • Plan niet teveel op korte termijn
  Niels benadrukt dat het essentieel is voldoende tijd nemen om vast te leggen wat je wil bereiken met je ERP-systeem. Start vanaf een eenvoudige basis en breidt erna stapsgewijs uit.
 • Breng eerst goed in kaart wat je exact nodig hebt
  Volgens Niels is dit heel erg belangrijk. “Wat erg goed is, is dat Dynappco in verschillende fases werkt. Samen stelden we een projectplan op. Hierbij keken we naar de modules die onmiddellijk nodig waren. Verder stemden we af wat er zou gebeuren in de latere fases,” zegt hij.

Ook op zoek naar een ERP-pakket of wil je graag overschakelen?
Boek een gratis brainstorm

 

Menu